Kandeláber-Manufaktúra Kft. bemutatkozás

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Üdvözlöm Önt a Kandeláber Manufaktúra Kft. honlapján.

30 évvel ezelőtt a néhai Wlassics Zoltán vezetésével 5 kollégámmal együtt kezdtünk el kandeláberek gyártásával, restaurálásával foglalkozni társadalmi munkában. Ennek a lelkes csapatnak a tagjaként lettem a hajdani Kandeláber Részvénytársaság egyik cégalapítója és résztulajdonosa, ahol nyugdíjba vonulásomig gyárigazgatóként dolgoztam. Nyugdíjba vonulásomat követően 2009-ben megalapítottam a Kandeláber Manufaktúra Kft.-t.  

Ahhoz hogy cégünket megismertessük Önnel szükségesnek érezzük a kandeláber szó értelmezését.

Mi a kandeláber?       

Az értelmező szótár szerint: Maga a szó a latin "candelaber" szóból ered - jelentése gyertyatartó. Az évszázadok alatt jelentése kibővült. Jelent díszes több karú gyertya- vagy lámpatartót, továbbá díszes oszlopszerű világító állványt, tetején rendszerint korong alakú tállal, amelyre világítás vagy füstölés céljára használt anyagot vagy eszközt helyeznek el. Az elmúlt százötven év során díszes utcai világító oszlopok megnevezéseként is szolgál.

Szerintünk ennél több – egy hivatás. Egy hivatás, mely hármas célt szolgál:  

Fenti hármasság jegyében dolgozunk kollégáimmal azon, hogy Magyarország városainak ma ismert arculata - mely az 1867-es kiegyezést követően alakult ki – valamint az ezekkel egy időben és ezekhez illeszkedő formavilággal elkészült közvilágítási berendezések korhű másait elkészítsük, hozzájuk illeszkedő utcabútorokkal.

Fő profilunk kandeláberek és utcabútorok tervezése, készítése, felújítása és restaurálása.

Bízunk abban, hogy honlapunkat lapozgatva talál olyan termékeket, melyek elnyerik tetszését.

Fentiek reményében tisztelettel:  

Legújabb referenciák

kandeláber oszlopok
Oszlopok
kandeláber konzolok
Konzolok
kandeláber lámpafejek
Lámpafejek
kandeláber falikarok
Falikarok
komplett kandeláberek
Kandeláberek
utcabútorok
Utcabútorok